pic-journal

برندینگ دیجیتال در دنیای امروز؛ اهمیت برندسازی دیجیتال

نویسنده: حمیدرضا عزیزی

دسته بندی: برندینگ |

تاریخ: ۰۲-۰۲-۱۴۰۳

شرکت‌هایی در دنیای مجازی به موفقیت سریع می‌رسند که همواره در شناخت کاربرد فناوری اطلاعات فعال بودند. برای ساخت برند در دنیای دیجیتال باید بدانیم خواسته مردم چیست، از چی حرف می‌زنند و رفتار واقعی آن‌ها چیست!

در اصل دیجیتال اصول ساخت برند را عوض نکرده، مواردی که پیش از این انجام دادنشان در کسب‌وکارمان واجب بوده، همچنان لازم هستند. چه در قالب شبکه‌ای تلویزیونی نشان داده شوند یا یک رسانه اجتماعی.

استراتژی برند خود را با راهنمایی‌هایی که در ادامه باهم مرور می‌کنیم، برای برندینگ دیجیتال شروع کنید. من در ادامه همه چیز را از شبکه‌های اجتماعی گرفته تا SEO، اینفلوئنسرها و ایمیل‌ها را عنوان کردم تا مطمئن شوید که کمپین برند دیجیتال شما تمام چک لیست‌های لازم را تیک زده است.

برندینگ چیست؟

برندینگ یک فرآیند خلاقانه و استراتژیک است که به مخاطبان نشان می‌دهد شرکت شما درباره چه چیزی است:

شما چه کسی هستید، ماهیت شرکت شما چیست؟ به چه چیزهایی اهمیت می‌دهید؟ چرا آن‌ها باید با شما کار کنند و چه چیزهایی از شما انتظار دارند. بعد از شروع یک کسب‌وکار و محصول خود، ایجاد هویت برند باید اولویت شماره یک شما باشد.

برندینگ همه چیز درباره آنچه که شما انجام می‌دهید و چگونه انجام می‌دهید را به یک جوهر یکتا و قابل‌یادآور تبدیل می‌کند که مردم به یاد می‌آورند و به طور پیوسته با شرکت شما ارتباط می‌دهند. به آرش‌های طلایی مک‌دونالد یا حلقه‌های چندرنگ المپیک فکر کنید. حتی یک نماد یا تصویر ساده می‌تواند انجمن‌های معناداری را به دنیا منتقل کند که در سراسر جهان اثر دارد.

برندینگ همه چیز را درباره شما و چگونگی عملکردتان بیان می‌کند. به نماد طلایی مک‌دونالد یا حلقه‌های چندرنگ المپیک دقت کنید. حتی یک نماد یا تصویر ساده می‌تواند دنیایی از معنا و مفهوم را به دنیا منتقل کند که در سراسر جهان اثر دارد.

برند شما بر اساس هویت برند شما ساخته شده است! از جمله لوگو، رنگ‌ها، بسته‌بندی و متن. به این سه مورد دقت کنید: برند، برندینگ و هویت برند. همه این موارد با هم مرتبط هستند اما دقیقاً یکسان نیستند.

  • برند شما راهی است که جهان بیرون شرکت شما را درک می‌کند.
  • برندینگ فرآیند طراحی و ساخت یک برند یکتا و قابل‌یادآور است.
  • هویت برند شما مجموعه‌ای از عناصر خلاقانه است که وارد فرآیند برندینگ می‌شوند – مانند وب‌سایت شما، رسانه‌های اجتماعی و لوگو – که پیام، ارزش‌ها و هدف شما را انتقال می‌دهند.

مقاله پیشنهادی: اهمیت برندینگ در کسب‌وکار شما 

این سه مورد با یکدیگر تکمیل می‌شوند. بدون هویت برند، شما برند واقعی ندارید و تا زمانی که شما شروع به برندینگ نکنید، هیچوقت برند نخواهید داشت.

شروع به تعریف برند خود را با این سوالات شروع کنید:

  • شما به عنوان یک شرکت چه کسی هستید؟
  • چه چیزی شما را از برندهای دیگر متمایز می‌کند؟
  • ماموریت برند شما چیست؟ چه چیزی به آن اهمیت می‌دهد؟
  • ارزش‌های شما چیست؟
  • مشتری ایده‌آل شما کیست؟

به طور کلی درک دقیق از هویت خود، اولین گام ایجاد یک برند معنادار است.

برندینگ دیجیتال چیست؟

برندینگ دیجیتال به این معناست که چگونه برند خود را از طریق وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها، شبکه‌های اجتماعی، ویدیو و موارد دیگر به صورت آنلاین طراحی و بنا می‌کنید. برندینگ دیجیتال شامل ترکیبی از بازاریابی دیجیتال و برندسازی اینترنتی است تا یک برند را به صورت آنلاین توسعه دهد.

خب سوال این است که چرا حضور برند دیجیتال مهمه؟ ما همه ساعات زیادی از روز را در اینترنت و فضای مجازی هستیم و به طور مداوم از طریق شبکه‌های اجتماعی با دنیای بیرون در ارتباطیم که فکر می‌کنم همین یک دلیل برای قانع کردن شما کافی باشد.

تفاوت برندینگ دیجیتال در مقابل بازاریابی دیجیتال

چه تفاوتی بین برندینگ دیجیتال و بازاریابی دیجیتال وجود دارد؟

در حالی که برندینگ دیجیتال بر افزایش ارزش و شناخت برند تمرکز دارد، بازاریابی دیجیتال تماماً در مورد پیدا کردن مشتریان جدید، تولید و فروش است.

شما به طور مداوم در فضای آنلاین در حال تماشای تبلیغات هستید، حتی اگر متوجه آن نباشید. این نمایانگر بهترین حالت بازاریابی دیجیتال است. تبلیغات ممکن است به صورت تبلیغ یک سلبریتی اینستاگرامی برای آرایش مورد علاقه‌شان یا در قالب یک پاپ‌آپ در وب‌سایت باشد.

برخلاف تبلیغات سنتی، برندینگ دیجیتال به طور مستقیم شما را مخاطب قرار نمی‌دهد؛ بلکه در پی ارتباط گرفتن با شماست. این بیشتر در مورد ایجاد یک هویت آنلاین و احساسات مثبت است. در ادامه باهم انواع مختلف بازاریابی دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

مزایای برندینگ دیجیتال

 یک برندینگ قوی، روابط با کاربران را تقویت می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق تعاملات روزانه در پلتفرم‌های مختلف، به صورت مستقیم با مصرف کنندگان صحبت کنید.

ساختن برند در دنیای دیجیتال

ساختن برند نیازمند یک‌سری نیازمندی هاست:

هدف‌گذاری مخاطبان

مخاطب دیجیتال خود را بشناسید! حضور آنلاین شما روش اصلی است که اکثر مشتریان با برندتان آشنا می‌شوند و با آن تعامل می‌گیرند.

برندینگ دیجیتال به شما اجازه می‌دهد با هدف‌گذاری گروه‌ خاصی از مشتریان از طریق پلتفرم‌های آنلاین که اغلب استفاده می‌کنند، مثل توییتر، فیسبوک، اینستاگرام و غیره، در تماس باشید.

یک مثال موفق از این رویکرد می‌توان در شرکت Outdoor Voices، یک برند لباس ورزشی، مشاهده کرد. این برند در چند سال اخیر هشتگ اختصاصی خود را در رسانه‌های اجتماعی به نام DoingThings# توسعه داد. مشتریان هنگامی که لباس‌های این برند را می‌پوشند و سبک زندگی آن را اجرا می‌کنند، تگ می‌کنند. در حال حاضر، بیش از 155 هزار پست با هشتگ DoingThings# فقط در اینستاگرام مشاهده می‌شود.

برقراری ارتباط با مشتری

اگر از من می‌پرسید می‌گویم برای برندینگ دیجیتال موفق، ارتباط گرفتن با مشتریان بسیار اساسی است. برخوردهای مستقیم و پاسخگویی به نیازها و تقاضاهای آن‌ها، احساس ارزشمندی و ارتباط شخصی با برند را تقویت می‌کند. برخی راه‌های ارتباط با مشتریان عبارتند از:

  • حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی
  • ارائه خدمات پس از فروش
  • شناخت عمیق مشتریان
  • برگزاری رویدادها و وبینارها

انتشار سریع

برای گسترش سریع برند خود، باید از ابزارها و روش‌هایی استفاده کنید که توانایی انتشار اطلاعات و پیام‌های شما را به سرعت بالا دارند.برخی از راهکارهایی که می‌توانید از آنها استفاده کنید شامل موارد زیر است:

  • استفاده از رسانه‌های اجتماعی: سوخت شما سوشال مدیا است. ایجاد محتوای جذاب و منحصر به فرد و به اشتراک گذاری آن در شبکه‌های اجتماعی برای جذب توجه و انتشار پیام شما به سرعت توصیه می‌شود.

 

  • تبلیغات آنلاین: استفاده از تبلیغات پرداختی در پلتفرم‌های مختلف مانند Google Ads، Facebook Ads، Instagram Ads و غیره برای رسیدن به مخاطبان هدف و گسترش برند شما.

 

  • ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی:ایجاد ایمیل‌های تبلیغاتی موثر و جذاب برای ارسال به مشتریان.

 

  • همکاری با افراد تأثیرگذار: همکاری با افراد تأثیرگذار و برندهای مشهور در صنعت شما برای افزایش انتشار و شناخت برند خود.

 

  • ایجاد محتوای ویدیویی: ایجاد و به اشتراک گذاری ویدیوهای جذاب و آموزنده برای جلب توجه مخاطبان و انتشار پیام شما.

 

9 مولفه برندسازی دیجیتال موفق

۱. لوگو

لوگو، تنها تصویری است که مشتری برای اولین‌بار با شما ارتباط می‌گیرد. به دیزنی فکر کنید یا شرکت اپل!!

لوگو باید با شخصیت و ارزش‌های کسب‌وکار شما، صنعت و مخاطبان هدفتان هماهنگ باشد. نگاهی به لوگوهای موجود در صنعت خود بیندازید تا ببینید رقبایتان چه کار می‌کنند. در هنگام انتخاب لوگو، فراموش نکنید که رنگ نیز خیلی مهم است. این طرح رنگ باید در تمام مواد برند شما استاندارد باشد.

لوگو باید در تمام اندازه‌ها و روی تمام هر آنچه دارید خوب به نظر برسد: برگه‌های نامه‌ای، کارت‌های ویزیت، تابلوهای تبلیغاتی. اما به خاطر داشته باشید: پلتفرم‌های دیجیتال نیازمند اندازه‌گیری و تصویربرداری خاصی هستند. شما باید یک لوگو طراحی کنید که در تصاویر پروفایل، عکس‌های کاور، هدر ایمیل، دکمه‌های اپلیکیشن و غیره به خوبی دیده شود.

لوگو اولین مرحله شما برای به دست آوردن یک برندینگ دیجیتال عالی است. اما نگران نباشید! ما در بعلاوه همه مواردی که برای شروع طراحی یک لوگو لازم دارید را در اختیارتان می‌گذاریم.

لیست پروژه‌های انجام شده

لوگو اختصاصی

طراحی اختصاصی لوگو در بعلاوه

 

 

 

۲. وب‌سایت

اگر لوگو نشانه کسب‌وکار شماست، وب‌سایت مکان فروشگاه دیجیتال شماست. وقتی یک مشتری می‌خواهد ساعت‌کاری ، لیست محصولات یا اطلاعات تماس شما را بداند، وب‌سایت شما را سرچ می‌کند. جایی که انتظار دارد به سرعت و به آسانی اطلاعات را پیدا کند.

محتوای نوشته شده شما باید به راحتی توسط موتورهای جستجو قابل فهرست‌بندی باشد.

مطمئن شوید که وب‌سایت شما به درستی کار می‌کند. لینک‌ها، دکمه‌ها و تصاویر را بررسی کنید تا هیچ‌گونه خطایی دیده نشود.

وب‌سایت‌ها برای موفقیت برند مهم هستند، اما ما با راهنمای نهایی طراحی وب، به شما کمک خواهیم کرد.

۳. پیام برند

پیام برند، یعنی چیزی که شرکت شما می‌خواهد به مخاطبان بگوید. اگر من یک رستوران صبحانه با بهترین پنکیک در شهر راه اندازی می‌کنم، مطمئن باشید که این را در پیام برندم ذکر می‌کنم. این پیام باید بازتاب دهنده کار و اعتقادات شرکت شما باشد و به طور مختصر به نیازها و خواسته‌های فوری مشتریانتان پاسخ دهد.

یک برند موفق باید به این سوالات پاسخ دهد:

شما چه کاری انجام می‌دهید؟

شما چه چیزی را نمایندگی می‌کنید؟

چرا شما اهمیت دارید؟

به یاد داشته باشید که پیام‌رسانی شما باید در همه جا با یک لحن باشد. متنی که در جستجوی گوگل از شرکت شما ظاهر می‌شود، باید با گفتگوی برند شما در پلتفرم‌های دیگر همخوانی داشته باشد.

۴. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

SEO (بهینه‌سازی موتورهای جستجو) به شما کمک می‌کند که برندتان به آسانی در موتورهای جستجو پیدا شوند.

طراحی وب‌سایت خود با توجه به قوانین SEO شروع کنید. می‌توانید از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی مانند Ubersuggest، Ahrefs یا Keywordtool استفاده کنید تا کلمات کلیدی مناسبی را پیدا کنید و از آن‌ها در متن خود استفاده کنید.

5. شبکه اجتماعی

در هر شبکه اجتماعی که حضور دارید، فعال باشید. پست‌های اینستاگرام به تصاویر تمرکز دارد و برای جلب لایک‌ها و نظرات طراحی شده است. توییتر به رویدادها و اخبار تمرکز دارد و فیسبوک تقریبا همه موارد را شامل می‌شود.

هنگام استفاده از رسانه‌های اجتماعی، با برنامه‌ریزی قدم بردارید: پست‌ها را در زمان‌ها و تاریخ‌های مشخص بارگذاری کنید، با فالوورها در تعامل باشید و به دایرکت‌ها پاسخ دهید.

ابزاری مانند Hootsuite می‌تواند به شما کمک کند تا تمام پلتفرم‌های خود را بهینه‌سازی کنید،در حالی که Google Analytics به شما نشان می‌دهد که کدام صفحات عملکرد مشتری را تحت تأثیر قرار داده و کدامیک از آن‌ها نیاز به بهبود دارند.

6. ایمیل مارکتینگ

این‌گونه ارسال‌های آنلاین، یک راه آسان برای ارتباط با مشتریان است، به ویژه کسانی که از رسانه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنند. شما می‌توانید مخاطبان را از تبلیغات بدست آورید یا آن‌ها را مستقیماً از وب‌سایت خود جمع آوری کنید با اضافه کردن یک Popup جهت ثبت‌نام در خبرنامه!

قبل از ارسال ایمیل گروهی، هدف خود را به وضوح مشخص کنید: اعلام محصول جدید؟ یا گزارش تخفیف‌ها و دوره‌ها؟ هدف شما باید مشخص باشد.

* اما توجه داشته باشید که بر روی ارسال ایمیل‌های گروهی دقت زیادی داشته باشید. ارسال زیادی پشت سر هم گاها منجر به از دست دادن مخاطبان می‌شود.

برای کمک در طراحی ایمیل خود، به مقاله آموزش 0 تا 100 بازاریابی ایمیل مارکتینگ مراجعه کنید.

۷. تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین از قدرت وب برای بازاریابی محصولات شما استفاده می‌کند.

8. بازاریابی محتوا

امروزه، کافی نیست فقط محصول خود را تبلیغ کنید.

برای ایجاد یک مشتری وفادار، مشارکت بسیار مهم است. در اینجا بازاریابی محتوا وارد عمل می‌شود.سعی کنید به عنوان جنبه انسانی برندتان ببینید. از آنجایی که بازاریابی دیجیتال بر فروش تأکید دارد، بازاریابی محتوا بر روی مشارکت از طریق عکس‌ها، ویدیوها و پست‌های وبلاگ (مانند صفحه‌ای که در حال خواندن آن هستید!) تمرکز دارد.

بازاریابی دیجیتال یک مشتری را به برند شما معرفی می‌کند. در مقابل یک محتوا موفق و قوی باید آن را به خود جذب کند و از کاربر به مشتری وفادار تبدیل کند.

9. اینفلوئنسر مارکتینگ

بازاریابی تأثیرگذار یک نوع بازاریابی است که شما از افراد تاثیرگذار برای دیده شدن برند خود، در رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید.بیش از ۸۰ درصد بازاریابان جهانی در سال ۲۰۱۵ به دنبال اجرای کمپین‌های تأثیرگذار بودند.

کلام آخر

در واقع، برندینگ دیجیتال به معنای فروش محصول نیست، بلکه به توسعه یک پایه مشتری پرشور و وفادار می‌پردازد که نه تنها محصولات شما را خریداری می‌کنند، بلکه به آنها اعتقاد دارند. فراموش نکنید که امکان رشد برای برندینگ دیجیتال شرکت شما در اینترنت، به اندازه خود اینترنت گسترده و فراوان هستند.

مقالات مرتبط

آموزش های دنیای مارکتینگ و بیزنس به صورت متن

بیشتر
تصاویر مجله
برندینگ |
برندینگ دیجیتال در دنیای امروز؛ اهمیت برندسازی دیجیتال

شرکت‌هایی در دنیای مجازی به موفقیت سریع می‌رسند که همواره در شناخت کاربرد فناوری اطلاعات فعال بودند. برای ساخت برند در دنیای دیجیتال باید بدانیم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *